Menu
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 18:00 uur.
Vandaag geopend in Geleen 09:30 tot 18:00 uur.
Oplossingen voor

Houten brillen

Duurzaamheid is wereldwijd een niet meer weg te denken fenomeen. De vraag naar verantwoorde, natuurlijke producten stijgt enorm. ‘Eyewear’ kan dan natuurlijk niet achterblijven. Dat hoeft gelukkig ook niet, want ook het aanbod in natuurlijke materialen op het gebied van brillen groeit.

Kwaliteit en draagcomfort blijven voor ons natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom kiezen wij alleen houten brillen van een uitzonderlijke kwaliteit. Maak kennis met ROLF en TREE!

 

ROLF

Rolf is een klein familiebedrijf, opgericht in 2008 door Roland Wolf, in Oostenrijk. De brilmonturen worden volledig vervaardigd uit hout, bamboe of woodstone (hout met een dun laagje leisteen). Een bijzonder detail is dat de monturen schroefloos zijn en daarnaast een zeer strak design hebben. De brillen worden met de hand gemaakt, dit kost veel tijd, maar vooral veel liefde voor het vak!
De brillen zijn ultralicht en hebben een hoog draagcomfort. Elk montuur is uniek en is gemaakt uit verzegeld, stabiel hout. Dit materiaal wordt ook in de Formule 1 gebruikt, dankzij de hardheid, stabiliteit en lichte gewicht. Nog een bijzonder detail is dat de monturen volledig schroefloos zijn, Rolf ontwierp voor zijn brillen een nieuw scharnier met een speciaal vergrendelingsmechanisme. Met als resultaat dat het hout in optima forma blijft, geen onderhoud behoeft en -last but not least- een heel erg strak design oplevert.
Het ROLF-team won de Silmo d’Or in 2009 én in 2010 en won eveneens de Red Dot Design Award in 2010!
Er is maar een klein aantal optiek winkels in Nederland die deze houten, bamboe en leisteen brillen in de collectie hebben. Wij zijn er gelukkig 1 van!

 

timthumb

 

 


Tree

Tree maakt forse monturen van hout en carbon. Hierdoor zijn ze extreem sterk en zo licht als een veertje, de monturen wegen gemiddeld slechts 12 gram!
Door de open structuur van het hout is het draagcomfort van deze brillen erg hoog. Het hout “ademt” waardoor het montuur erg plezierig zal dragen. Tree maakt bewust gebruik van de zachte warme tinten uit de natuur. In combinatie met de structuur van hout maakt dit dat de bril goed past bij elke huidtint.
De bril wordt opgebouwd uit flinterdunne lagen hout en carbon fiber. Een unieke gepatenteerde produktiewijze die zorgt voor een vederlicht montuur waarin de glazen probleemloos gemonteerd kunnen worden.  Al het door TREE verwerkte hout is FSC gecertificeerd. TREE werkt uitsluitend met natuurlijk vernis, kleurstof en lijm.
Wij zijn trots op deze mooie collectie!

 

bann_treespectacles_tt