Menu
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 18:00 uur.
Vandaag geopend in Geleen 09:30 tot 18:00 uur.
Oplossingen voor

Oogmeting

OOGTEST

Wilt u snel weten of u nog goed en scherp ziet of bent u er niet helemaal zeker van dat uw bril of contactlenzen nog de juiste sterkte heeft? Loop dan gerust eens binnen voor een eenvoudige oogtest!

Een oogtest, ook wel objectieve oogmeting genoemd, wordt gedaan door een computer (auto-refractor). De computer meet de eventuele sterkte-afwijking. Binnen een paar minuten kunnen wij vaststellen of uw gezichtsvermogen, met of zonder bril of contactlenzen, in orde is.

 

Deskundige oogmeting bij Heunen Opticiens

Beter zicht begint bij een gratis deskundige oogmeting. Onze gediplomeerde opticiens, optometristen en contactlensspecialisten maken gebruik van de meest moderne en geavanceerde apparatuur. Hierdoor staan wij garant voor een nauwkeurige oogmeting. Uw gegevens worden opgeslagen en digitaal geregistreerd. Wanneer zo’n onderzoek regelmatig wordt uitgevoerd, worden de beelden steeds met elkaar vergeleken en zijn plotselinge veranderingen makkelijker te herkennen. Zo bent u nu én in de toekomst verzekerd van de beste oogzorg.

 

Om u goed te kunnen helpen en u een goed advies te kunnen geven, volgen wij de volgende stappen:

 

1 Probleemanalyse Welke kijkproblemen heeft u? Bijvoorbeeld niet scherp kunnen zien, hoofdpijn, wazig zien, duizeligheid, e.a.
2 Hoe is uw kijkgedrag? Wij analyseren uw dagelijkse kijk-situatie.
3 Oogtest We doen een objectieve oogmeting, met behulp van de auto-refractor, om een globale indruk te krijgen van de eventuele oogafwijking.
4 Deskundige oogmeting Ons gediplomeerd personeel werkt met de meest moderne apparatuur om de sterkte van uw ogen te bepalen
5 Oogdrukmeting Verhoogde oogdruk kan op termijn leiden tot ernstige oogaandoeningen. Wij controleren daarom standaard de oogdruk bij mensen vanaf 40 jaar.
6 Maculascoop meting - Standaard controle van de dikte van het netvlies Belangrijkste oorzaak van ernstig gezichtsverlies bij personen ouder dan 50 jaar is leeftijdsgebonden macula degeneratie (LMD). LMD is een aandoening aan het centrale gedeelte van het netvlies (gele vlek of macula), er blijft een wazige of zwarte vlek achter. Risicofactoren zijn o.a. leeftijd, erfelijkheid, geslacht, ongezonde voeding, roken, zwaarlijvigheid, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes. Helaas kan LMD niet worden genezen, wel zijn er tegenwoordig preventieve hulpmiddelen. De Macuscope is een nieuw ontwikkeld apparaat, dat via een unieke techniek het macula pigment meet. Elke bescherming tegen LMD moet worden aangegrepen. Daarom raden wetenschappers het aan om vanaf veertigjarige leeftijd het macula pigment te laten meten.