Menu
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 18:00 uur.
Vandaag geopend in Geleen 09:30 tot 18:00 uur.
Oplossingen voor

Nachtlenzen

  • overdag geen bril of lenzen, waardoor u ze niet kunt verliezen
  • veilige methode
  • uw ogen worden slapend gecorrigeerd, comfortproblemen zijn verleden tijd
  • zeer geschikt voor mensen die overdag geen lenzen kunnen verdragen
  • snelle gewenning
  • remmende werking op de slechter wordende visus van uw ogen
  • u kunt zonder nadelen ermee stoppen of weer overstappen naar zachte lenzen
  • het is een prima alternatief voor refractieve chirurgie (laserbehandeling)
  • 4x per jaar controle en ieder jaar nieuwe lenzen

Nachtlenzen veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zo, dat uw ogen de ideale vorm aannemen en u overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. U kunt dat een beetje vergelijken met wat er gebeurt als u de hele dag een horloge heeft gedragen. De afdruk van de horlogeband blijft nog geruime tijd zichtbaar nadat u het horloge af heeft gedaan. De belangrijkste oorzaken van het contactlensgevoel zijn afwezig omdat uw ogen vrijwel niet bewegen als u slaapt en bovendien knippert u niet. En mocht u 's nachts even uw bed uit moeten, dan kunt u er ook nog goed mee zien. De nachtlens is namelijk perfect van sterkte en corrigeert uw ogen volledig.

 

Hoe snel gaat de aanpassing?

Na de eerste nacht is tweederde van de benodigde correctie al gedaan. Enkele dagen later kunt u zonder bril of contactlenzen goed zien en draagt u de nachtlenzen alleen 's nachts. Die gewenste vormverandering is natuurlijk niet definitief. Denkt u maar aan dat horloge, waar al na enkele minuten de afdruk op uw huid verdwijnt. Met de ogen duurt het minstens een hele dag voordat ze weer hun eigen vorm aannemen. Na maximaal een paar dagen zal het oog weer volledig zijn oorspronkelijke vorm terug hebben. Dit kan een veilig alternatief zijn voor laserbehandeling.

 

Zijn mijn ogen geschikt voor nachtlenzen?

Om te kijken of uw ogen geschikt zijn kunt u kosteloos een afspraak maken met een van onze contactlensspecialisten of optometristen. Er is geen gewenningsperiode nodig bij de nachtlens. U krijgt een uitgebreide instructie over hoe ze moeten worden behandeld en u kunt ze meteen de eerste avond inzetten, vlak voordat u gaat slapen. Meestal duurt het een paar dagen (eigenlijk nachten) voordat de volledige correctie is bereikt. De resultaten zijn dan bijna altijd verbluffend. De meeste mensen hebben dan een gezichtsscherpte die erg hoog is en met een bril of gewone contactlenzen, nooit bereikt kon worden.