Menu
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 18:00 uur.
Vandaag geopend in Geleen 09:30 tot 18:00 uur.
Oplossingen voor

Veel gestelde vragen:

1. BIJ MIJ OF BIJ MIJN KIND IS DYSLEXIE VASTGESTELD. KAN DAT NU VOLLEDIG VERHOLPEN WORDEN?

Antwoord: Als blijkt dat u of uw kind fixatie disparatie heeft, is dat zeer goed mogelijk! Dyslexie kan helaas niet verholpen worden. Wel kan de functioneel optometrist van Heunen Opticiens zorgen voor een speciale bril en/of visuele training waardoor u of uw kind het beeld veel rustiger en prettiger ziet. U bent daardoor veel minder snel vermoeid wat het dyslexieprobleem positief beïnvloedt.

 

2. KAN IK BIJ MIJN EIGEN OPTICIEN/OPTOMETRIST TERECHT VOOR EEN BINOCULAIR OPTOMETRISCH ONDERZOEK?

Antwoord: Nee, alleen de aangesloten functionele optometristen hebben de specifieke kennis, ervaring en apparatuur om deze complexe visuele problemen te verhelpen. Foutieve benadering van een binoculair probleem kan de klachten zelfs doen verergeren.

 

3. KAN IK BIJ MIJN OOGARTS TERECHT?

Antwoord: Nee, ook de oogarts is niet gespecialiseerd in de functionele optometrie.

 

4. IK BEN DYSLECTISCH, ALTHANS DAT IS BIJ MIJ OOIT VASTGESTELD. HEEFT HET VOOR MIJ ZIN OM EEN FUNCTIONEEL OPTOMETRIST TE BEZOEKEN VOOR EEN FO ONDERZOEK?

Antwoord: Ja, want als er sprake is van een onvolledige oogsamenwerking kan de functioneel optometrist van Heunen Opticiens u van dienst zijn. Wacht echter niet te lang met het maken van een afspraak. Het tekort aan functioneel optometristen zorgt voor lange wachttijden. Vandaar dat u wordt geadviseerd snel te reageren.

 

5. HOE LANG DUURT EEN BINOCULAIR OPTOMETRISCH ONDERZOEK?

Antwoord: Afhankelijk van het visueel probleem kan dat variëren van 40 minuten tot zelfs twee uur. Als er een visueel binoculair probleem wordt vastgesteld, volgen er altijd na-controles.

 

6. HOE KAN IK ZELF VOORONDERZOEK DOEN BIJ MIJN KIND?

Antwoord: U kunt de vragenlijst fixatie disparatie op onze website uitprinten en invullen. Daarna kunt u contact opnemen met ons.

 

7. MIJN KIND IS ZEER GETALENTEERD IN EEN (BAL)SPORT. HEEFT HET ZIN OM EEN FO TE BEZOEKEN?

Antwoord: Een uitstekende samenwerking van de ogen is vereist om een hoger niveau te halen. Menig getalenteerde tennisser en tennisster is u voorgegaan en bij hen zijn goede resultaten behaald.

 

8. ZIJN DE KOSTEN DECLAREERBAAR BIJ MIJN ZIEKENFONDS OF ZIEKTEKOSTENVERZEKERING?

Antwoord: Dit hangt af van uw verzekeringspakket. Bij sommige particuliere ziektekostenverzekeringen kan dat wel het geval zijn, zij het gedeeltelijk. Bedenk wel dat de gezondheid van u of uw kind-(eren) boven alles gaat.

 

Heeft u nog meer vragen of wilt u meer informatie? Loop dan gerust binnen of bel of mail voor een afspraak met onze functioneel optometrist.